Begeleiding

Begeleiding Jeugd & Gezin

In veel gezinnen lopen de spanningen onnodig hoog op door een stoornis of een beperking van een kind. Voor veel ouders/verzorgers is het een grote stap om begeleiding aan te vragen.

De begeleiding van Talent & Zo richten we zo concreet mogelijk in. Dit kan individueel gericht zijn, één op één, maar focust zich ook op de samenwerking met gezinsleden en het totale netwerk van het kind/gezin.

Onze begeleiding is altijd systeemgericht, wat wil zeggen dat elk gezinslid hierbij op een passende manier wordt betrokken. Het uitgangspunt van onze gezinsbegeleiding is inzicht geven in de problematiek(en), het zelfredzaam maken van gezinsleden en zorgen voor een duidelijke communicatie.

Problemen bij het ochtendritueel? Dan zijn we daarbij aanwezig. Zijn er problemen op school? Dan maken we een afspraak met de leerkracht. Onze aanwezigheid bij dit soort gesprekken vergroot de effectiviteit van de begeleiding.

Talent & Zo zet zich in om tijdens het traject de eigen kracht van de cliënt en de omgeving zoveel mogelijk te benutten, wat leidt tot effectieve en praktische handvatten waar het gehele gezin zelf mee aan de slag kan.

Op deze wijze bieden wij een zeer concreet en unieke vorm van begeleiding aan, wat de effectiviteit vergroot.


Huiswerkbegeleiding

Doel: hulp bij het plannen, maken en leren van huiswerk.

Bijvoorbeeld: een huiswerkplanning maken, tips over effectief benutten van de tijd, overhoren.

Kennismakingsgesprek: GRATIS en VRIJBLIJVEND.

Kosten: 1x per week 60 euro per maand / 2x per week 90 euro per maand.


Bijles

Doel: verbeteren van de reken-, taal-, spelling- en leesvaardigheden.

Bijvoorbeeld: het maken van hulpbladen, extra uitleg, oefenen van (nieuwe) vaardigheden.

Kennismakingsgesprek: GRATIS en VRIJBLIJVEND.

Kosten: 1x per week 80 euro per maand / 2x per week 120 euro per maand.